dimarts, 13 de juliol del 2010

Visita al Centre Tecnològic de SEAT. Xarxa Oberta en acció!

Aquest dimecres he tingut l'oportunitat de visitar les instal·lacions de SEAT a Martorell acompanyat del Director General de Xarxes i Infraestructures de Telecomunicacions, Josep Ramon Ferrer.

Agraeixo l'amabilitat i l'hospitalitat del Sr. Romaní  i de tota la gent de SEAT que molt cordialment ens han acompanyat i ens han fet unes explicacions excel·lents.

El motiu de la visita no era cap altre que veure en funcionament els resultats del projecte Anella Industrial, aplicada al sector de l'automoció. Aquest projecte pretèn, a través de la disponibilitat de fibra òptica posar en communicació els centres productius, de disseny, de supercomputació, els proveïdors i en general tots els actors del sector de l'automoció. Els estalvis són espectaculars, les sinèrgies importantíssimes i els resultats altament satisfactoris. Ja s'està plantejan com l'anella industrial col·labora amb l'anella logística.

La competitivitat de Catalunya passarà en gran mesura per disposar d'infraestructures com aquestes, que no existeixen en altres llocs del món.

Felicitats a tots els qui han fet possible aquesta iniciativa des de I2CAT al Col·legi d'Enginyers Industrials passant pel sector i la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació.

Un exemple clar, de nou, de com la fibra òptica aporta valor al nostre país, transforma maneres de treballar i aporta valor de manera indiscutible... Xarxa Oberta de nou en acció! Calen més evidències?