divendres, 30 de juliol del 2010

Conveni per dur la fibra òptica a zones rurals


Avui hem signat un conveni de col·laboració amb el CTTI, la Fundació i2Cat i Guifi.net per executar una prova pilot per estendre l’Anella Industrial cap a zones rurals mitjançant la xarxa d’accés de fibra òptica (“Fiber to the farm” –FTTF-). Concretament, es connectarà la xarxa que la Fundació Guifi.net té a la comarca d’Osona i els enllaços de fibra fosca de què disposa el CTTI entre Osona i el node del CATNIX ubicat a Girona.

El conveni estipula el lideratge i la supervisió per part de l’STSI del projecte, mentre que el CTTI, mitjançant la xarxa troncal de fibra òptica que està desplegament a tot Catalunya, posarà a disposició de la Fundació Guifi.net un parell de fibra òptica, en la modalitat de fibra fosca, que quedarà connectat al node del CATNIX de Girona. La Fundació i2Cat, per la seva banda, assumirà i gestionarà l’execució de la prova pilot per estendre l’Anella Industrial a l’entorn rural.

Han participat en la signatura del conveni Xavier Peiró, director executiu de la Fundació Privada i2Cat, i Ramon Roca i Tió, president de la Fundació Guifi.net.

Amb aquesta signatura incorporem una peça més a les polítiques d'extensió del servei de banda ampla arreu del territori, en aquest cas amb fibra òptica i coordinadament amb el projecte Xarxa Oberta. Esperem que els resultats de la iniciativa permetin arribar molt més lluny en aquesta línia de treball.

Voldria felicitar la gent de i2cat i guifi.net per l'entorn de treball col·laboratiu que han desenvolupat i que ha permès arribar avui a la signatura d'aquest conveni. Ara tot just comença la feina!