dilluns, 5 de juliol del 2010

MANIFEST EN DEFENSA DEL PROJECTE XARXA OBERTA

El COETTC promou el següent manifest. Els vull agrair el suport!

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha estat treballant des de ja fa uns anys en el projecte que s’ha denominat Xarxa Oberta, que consisteix en el desplegament i la construcció d’una xarxa troncal, comarcal i urbana de comunicacions electròniques de gran ampla de banda basada en fibra òptica. Aquesta Xarxa arribarà a totes les seus corporatives de la Generalitat i a tots els municipis de Catalunya, donant servei a les administracions públiques.

El desenvolupament d’aquest projecte és clau per crear a Catalunya les bases de futur de la nova Societat de la Informació i del Coneixement gracies al seu impacte en l’àmbit públic, social i econòmic.

El projecte Xarxa Oberta permetrà incrementar l’eficiència i la productivitat dels serveis públics gracies a les possibilitats que ofereix la gran capacitat de connexió, per exemple en l’àmbit de la salut amb la telediagnosi, en educació amb la informatització definitiva de les aules o en la justícia amb les declaracions per videoconferències per evitar desplaçaments.

Alhora, també representarà la creació d’una autopista de la informació que potenciarà l’equilibri territorial i una nova oferta de serveis tot respectant la lliure competència i la capacitat d’escollir del consumidor, potenciant el desenvolupament de les telecomunicacions i de l’economia del coneixement, fomentant la innovació i l’atracció d’inversió privada en zones on fins ara no era possible. Al mateix temps, gran part de la inversió prevista es dedicarà a obra pública i de telecomunicacions.

Així, els sotasignants creiem que ara és el moment d’impulsar i fer realitat la Xarxa Oberta, sense duplicar infraestructures existents, perquè és en moments de crisi econòmica quan les Administracions Públiques han de realitzar projectes que mobilitzin la inversió privada, que combinin el sector públic i privat, que usin sectors tradicionals per crear l’economia del coneixement, creant ocupació però alhora obrint horitzons a les empreses de noves eines de competitivitat i assentant les bases del que ha de ser un nou model productiu basat en el valor i el coneixement.

Tant en la vessant de ciutadans catalans com en la de representants professionals, empresarials, universitaris i de recerca, volem expressar el nostre recolzament al projecte Xarxa Oberta i exigir la seva realització per part dels gestors públics.

Barcelona, a 12 de juliol de 2010.

Envia la teva adhesió al FAX. 934344628 o bé a info@coettc.com del COETTC amb Nom de la institució / empresa, Nom i cognoms del representant i Signatura i segell

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Certament un manifest de futur: signat en data 12 de juliol, la setmana vinent! Això és treballar pel futur :-)
I aquest manifest, diu quelcom diferent o addicional del que va dir el Cercle Fiber fa una setmana?

Jordi Bosch i Garcia ha dit...

El que va dir el cercle fiber la setmana passada no va ser pas un manifest amb voluntat d'aglutinar adhesions externes.

De tota manera els dos posicionaments són molt similars i els he agraït tots dos.

El tema del 12 de juliol, és la data que està prevista de fer una roda de premsa per presentar el manifest...

Anònim, agrairia que donessis la cara si no tens res a ocultar.