divendres, 16 de juliol del 2010

Anella Cultural, un projecte engrescador

Avui hem presentat juntament amb Eduard Voltas, secretari de cultura, Anna Falguera, directora general de cooperació cultural i Josep Ramon Ferrer, director general de xarxes i infraestructures de telecomunicacions, el projecte Anella Cultural.

Aquest projecte consisteix en el desenvolupament d'iniciatives culturals a partir de les oportunitats i facilitats que implica disposar de connectivitat de fibra òptica entre diferents centres arreu de Catalunya. Hi participa I2cat, el CCCB, la Xarxa Transversal, els departaments de Cultura i Governació i operadors de telecomunicacions. No cal dir les sinèrgies que hi ha amb altres anelles com la de l'audiovisual o la científica.

De nou és un clar exemple de com la infraestructura permet definir entorns col·laboratius i com apuntava Eduard Voltas, permet democratitzar l'accés a la cultura, convertint nodes fins ara només receptors d'informació en nodes també emissors d'informació.

Hi ha un acord que en el marc del projecte Xarxa Oberta, s'aprofiti el desplegament per anar connectant seus culturals arreu del territori. Per part de la STSI dedicarem 3 milions d'euros en infraestructures per connectar equipaments culturals a través dels diners de la Disposició Addicional Tercera de l'Estatut (haig de validar que aquest article no hagi quedat afectat per la sentència del Tribunal Constitucional).

Gràcies a tots els qui heu fet aquest projecte possible! Gràcies als qui en treureu tot el profit del món!