dijous, 8 de juliol del 2010

Banda Ampla Rural

Avui hem presentat conjuntament amb el senyor Ricardo Gomez, Conseller Delegat d'Iberbanda, el balanç d'aquests 6 anys de vigència del projecte Banda Ampla Rural.

L'objectiu del projecte era dotar d'accés de Banda Ampla, tots els polígons industrials de Catalunya i la gran majoria de nuclis de població del país, on els operadors privats no donen servei.

Després d'una inversió de 56MEuros ja hem fet realitat la cobertura de banda ampla a 1511 polígons industrials i 2584 nuclis de població, garantint així no només l'adherència de la població, sinó també de l'activitat econòmica al territori.

Aquest projecte, en el marc del Pla Catalunya Connecta ha fet realitat el que a l'Estat encara és una quimera, la universalització de l'accé al servei de banda ampla. En pocs dies presentarem l'accés a banda ampla amb satèl·lit, que serà la darrera peça que durà la banda ampla fins a l'últim racó del país.

No ha estat un procés senzill. Hem trigat més del que esperàvem i hem superat moltes dificultats tècniques, però finalment la sensació generalitzada és de balanç molt positiu.

En aquest moment hi ha 23153 serveis contractats i la tendència creix exponencialment. Veiem que en aquells llocs on fins ara no hi havia accés a la banda ampla, en el moment en que aquest accés és possible, les dades de penetració s'igualen ràpidament a les de la resta del país.

El país és doncs homogeni, sempre i quan hi hagi garantit l'accés. En això hem treballat amb el Pla Catalunya Connecta pel que fa a la banda ampla, la telefonia mòbil i la TDT.