dijous, 8 de juliol del 2010

IQUA agafa força

Avui s'ha signat al Departament de Governació i Administracions Públiques un conveni entre la STSI, CESICAT, IQUA, CAC i COEIC per donar un nou impuls al segell de qualitat IQUA.

Després d'una experiència fracassada d'arribar a un acord amb Espanya per desenvolupar un segell estatal (Confianza Online) que respectés les peculiaritats i el fet nacional català, des d'aquí, hem pres la iniciativa de tirar endavant un segell de qualitat d'internet propi per Catalunya.

Ho farem amb la participació del Col·legi d'Enginyeria Informàtica de Catalunya i amb vocació que sigui una eina útil, d'autoregulació, per tal d'identificar clarament aquelles pàgines web que compleixen amb determinats estàndards de qualitat d'internet. Es vol treballar la confiança i la seguretat de la xarxa.

Es crearan segells de qualitat verticals per temàtiques i sectors amb forta rellevança i presència a internet com són el sector turístic, el de la salut o l'audiovisual entre d'altres. En aquest sentit s'oferiran determinades prestacions comuns a tots els tipus de segells i posteriorment es col·laborarà amb les entitats clau de cadascun dels sectors per tal de validar la legalitat i correcció dels continguts inclosos en els llocs web i que vulguin disposar del segell IQUA.

En definitiva, un bon projecte de país en col·laboració de diferents actors i amb vocació d'autofinançament a curt termini. Demano doncs a tothom un punt de confiança i col·laboració cap a IQUA i aquesta nova etapa. Endavant!