dilluns, 12 de juliol del 2010

Jornada sobre "el planejament de les telecomunicacions en l'ordenació territorial i urbanística"

Aquest matí he participat amb Oriol Nel·lo, secretari per a la Planificació Territorial, en la inauguració, a la Casa del Mar, de la Jornada "El planejament de les telecomunicacions en l'ordenació territorial i urbanística", organitzada en el marc del Pla TIC.cat.

Aquesta jornada permet visualitzar d'una manera molt important la tasca que durant aquesta legislatura s'ha fet per posar les telecomunicacions al nivell d'altres infraestructures estratègiques pel país i la seva vertebració territorial.

Les infraestructures de telecomunicacions són les úniques que sent com són estratègiques, les administracions han renunciat a la seva capacitat planificadora, deixant que les operadores ho facin, sovint, sense altre criteri que el de mercat, legítim, però que sovint no respon a l'interès de servei públic que les telecomunicacions cada cop més requereixen.

És per això que aquesta legislatura diferents departaments del govern hem treballat plegats per l'ordenament i la planificació d'aquestes infraestructures des del punt de vista de l'obra pública, l'urbanisme o les edificacions públiques. Hem modificat lleis, hem fet acords de govern, instruccions tècniques... però el més important és el consens i la sensibilització sobre el tema que hem aconseguit.

Facilitar el desplegament és un dels vectors de participació pública en les telecomunicacions més important que aquesta jornada ha de permetre valorar i analitzar.

Gràcies a tots aquells polítics i tècnics que heu fet possible la feina que durant tota la legislatura s'ha fet en aquesta direcció, sintetitzada perfectament en aquesta jornada d'avui. Tenim la teoria ben apresa. Tot i la feina feta, encara ens queda molt per fer i per seguir desenvolupant des de la vessant pràctica, en aquest àmbit. Seguirem treballant!