dimecres, 21 de juliol del 2010

Nou Acord Marc de Serveis de Telecomunicacions




Ahir vam presentar conjuntament amb el Director Gerent del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació el nou acord marc de serveis de telecomunicacions de la Generalitat.

Aquesta iniciativa, novedosa arreu de l'Estat, pretén dotar la Generalitat de mecanismes de flexibilitat alhora de disposar de les millor ofertes que el mercat de les Telecomunicacions posa a disposició per resoldre les necessitats corporatives de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta iniciativa permetrà treballar amb més actors, més especialitzats i serà un entorn de contractació transitori cap al nou model de gestió dels serveis de telecomunicacions de la Generalitat on es pretén buscar una segregació transversal de la cadena de valor, és a dir, separar els proveïdors d'infraestructures dels de serveis, de manera que la competència real se situi en la part que aporta valor, els serveis, i no pas en la infraestructura.

Dins l'estratégia, Xarxa Oberta permetrà garantir la connectivitat a totes les seus corporatives, i els operadors donaran servei, a través d'aquesta homologació a tota la Generalitat.

Aquesta homologació reforça el paper del CTTI com a gran gestor dels serveis de telecomunicacions de la Generalitat i serà una eina que permetrà contractar operadors diferents per serveis diferents, per territoris diferents, per col·lectius diferents. Per tant, una gran eina al serveis del desenvolupament del sector telco a Catalunya i al servei de les necessitats corporatives de la Generalitat.

Aquesta homologació, definida per 2 anys amb opció de prorrogar dos anys més s'adjudicarà abans de finals d'any.

Es trencarà així la darrera peça del vell model de gestió de les TIC de la Generalitat basada en 3 grans concursos (telefonia mòbil, veu i dades) de difícil gestió per la dificultat de les migracions quan hi ha un canvi de proveïdor i per la poca flexibilitat per respondre a les necessitats específiques de cada cop més col·lectius de l'administració.

La presentació es va fer en el marc del pla TIC.cat, pla d'impuls del sector de les TIC a Catalunya.

Gràcies a tots els assistents per l'interès i als tècnics i professionals del CTTI i STSI que ho han fet possible. Endavant!

http://www.anella.cat/web/tic/noticies/-/journal_articles/view/62_INSTANCE_5vZm/25818881/noticies_comunitat/1.0/26647007-_-la_generalitat_presenta_l_acord_marc_de_serveis_de_telecomunicacions_en_el_marc_del_tic_cat_ca_ES_

3 comentaris:

@JoakimVivas ha dit...

Jo treballo en una empresa, que ara per ara disposa d'uns quants contractes de serveis de CPD. Portem i porto molt temps escoltant la nova entrada dels Lots i crec, que tinc la necessitat de saber si cal esperar molt més o si això ja està a les portes. Com jo, hi ha molts d'altres companys que tenen un xiulet sota les orelles que els fa estar amb impaciència i que no saben si tenen el pa assegurat per uns mesos o per uns anys. Crec que s'hauria de difondre públicament la situació actual, si no s'ha fet ja i no ho sabiem. Moltes gràcies.

Jordi Bosch i Garcia ha dit...

Kim-i, gràcies pel teu comentari, tot i que m'agradaria poder jugar en igualtat de condicions i coneixer la teva identitat. De tota manera et diré que poc a poc s'aniran licitant tots els lots de CPD fins a finals d'any. De fet abans d'agost en començarem a adjudicar algun. Vull que sàpiques que en la mesura del possible estem parlant amb els proveïdors actuals per tal que en cas que perdin algun contracte, minimitzar l'impacte pel que fa a llocs de treball. Entendràs que és impossible que no afecti a algu, de fet es poden destruir llocs de treball però se'n generen de nous en els nous licitadors, i fins i tot hi ha escenaris que permeten la subrogació de personal sempre que sigui possible i assumible. En qualsevol cas, des de la STSI sempre hem vetllat en allò que ens ha estat possible pels llocs de treball a Catalunya.

@JoakimVivas ha dit...

Moltes gràcies per respondre a la meva pregunta i si de tant en tant pot fer algún article explicant com està el tema, doncs no dubti que el llegiré. salutacions