dilluns, 28 de juny del 2010

V Encuentro de las telecomunicaciones y gobiernos locales

Cada any Localret organitza conjuntament amb la CMT unes jornades sobre les telecomunicacions i els ens locals. Aquest any, per primera vegada, s'ha fet a la ciutat de Barcelona, la seva V edició.

He tingut l'honor de participar en la inauguració de la jornada en el marc del museu Picasso.

La implicació de les Administracions Locals en facilitat el desplegament d'infraestructures de telecomunicacions és molt important, així com també ho és el fet de dur a terme polítiques actives pel que fa al desplegament si els operadors privats no ho fan.

A Catalunya, la Generalitat i els ens locals (a través del consorci Localret) estem desenvolupant polítiques conjuntes pel que fa a facilitar l'arribada de la fibra òptica arreu del territori.

Pel altra banda, val a dir que des del govern es veu amb preocupació la circular que la CMT ha preparat i que atribueix a la CMT competències que són de les instàncies europees i que perillosament limiten la capacitat que l'Estatut dóna al govern de Catalunya de relacionar-se directament amb europa. Esperem a la publicació definitiva d'aquesta circular. Quan veiem com queda el text definitivament, empendrem les mesures que considerem apropiades.... mentrestant, la música que sona no ens agrada gens ni mica...