dimarts, 15 de juny del 2010

Per fi Banda Ampla per a tothom

Avui s'ha publicat el concurs per dotar de Banda Ampla amb tecnologia satel·lital.

La licitació té com a objecte donar una solució d’accés a banda ampla a les llars o zones d’especial interès que no tinguin disponibilitat del servei ADSL ni de WiMAX de la xarxa de la Generalitat ni d'altres operadors o tecnologies.

Amb aquesta nova actuació en el marc del Pla Catalunya Connecta es disposarà d'una solució definitiva per fer arribar internet arreu del territori, on altres tecnologies no poden fer-ho.

La Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació assumirà el cost dels terminals d'usuari, la instal·lació i la posada en marxa del servei. L'operador assumirà el manteniment dels terminals, la comercialització i la comunicació del servei, així com la garantia que l'usuari on s'instal·la el terminal no disposa de cobertura prèvia de banda ampla.

Les característiques de servei seran d’una velocitat mínima de baixada de 2Mbps, i de pujada de 300 kbps, per a un import mensual màxim de 35€. L’usuari final tindrà un compromís de permanència mínim d’un any.

Es pot consultar la convocatòria i les seves bases a http://ted.europa.eu i properament al DOGC.

Catalunya fa doncs un pas definitiu vers la universalització definitiva de l'accés a la banda ampla a una velocitat de 2Mbps. Catalunya endavant!