dimecres, 9 de juny del 2010

Guia de Productivitat pel Sector TIC

Avui hem presentat la Guia de Productivitat del Sector TIC en el marc del Pla Tic.Cat (http://www.tic.cat/).
Podeu trobar-la a: http://jornades.tic.cat/fileadmin/090610_guiaproductivitat_manresa/pdf/Guia_Productivitat.pdf

Sempre parlem de la productivitat de l'economia i de les empreses i sempre apareixen les TIC com a palanques per aquesta productivitat i competitivitat, però em sembla molt interessant que també es plantegi el fet que cal treballar per millorar la productivitat de les empreses TIC. En la mesura en que aquestes siguin més competitives, també ho seran encara més els seus clients.

Agraïr a la gent d'ESADE, del Col·legi Oficial d'Enginiers Informàtics de Catalunya, al Centre d'Innovació i Productivitat de Microsoft i a l'empresa Ubiquat la seva col·laboració amb la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació per tirar endavant aquesta guia.

Així mateix voldria agraïr a les empreses que han compartit les seves experiències i els seu casos d'èxit en la millora de la seva productivitat. Aquestes empreses són Avanade, Cometatech, Diode, Interbel, Nexica, Raona, Seidor, Spenta, T-Systems i Ontek.

El sector de les TIC a Catalunya és clau per tres motius fonamentals:

1. Ha de permetre a l'economia tradicional catalana a millorar la seva competitivitat i productivitat, a mantenir la seva activitat econòmica, els llocs de treball i les empreses, si pot ser incrementant-ne el nombre i la qualitat. Suport a la vella economia.

2. És una oportunitat per la generació de noves empreses de base tecnològica i per tant per a crear nous llocs de treball amb una aportació al PIB cada cop més important. Desenvolupant la nova economia.

3. Ens ha de permetre la sostenibilitat de l'Estat del Benestar. En un moment de crisi econòmica com l'actual, amb un horitzó de retallades i limitacions pressupostàries importantíssimes, només les TIC poden ajudar-nos a mantenir les prestacions socials i millorar-ne la qualitat i quantitat sense incrementar necessàriament la partida pressupostària. Garantia de la sostenibilitat de les prestacions socials.

Invertir doncs en el sector de les TIC, fer-lo més productiu, és doncs clau en la mesura que té un impacte directe en els 3 eixos que us comentava.

Fer més productiu qui ens fa productius és treballar amb equacions de segon grau en un món linial... per tant... molt més eficients, eficaços i ajustats a les necessitats.