dimecres, 2 de juny del 2010

Passanant i Vallclara ja tenen un lloc al mapa del món


Aquest cap de setmana he tingut l'oportunitat de moure'm per la comarca de la Conca de Barberà. El pla Catalunya Connecta hi destinarà aquesta legislatura 5,8Meuros per fer arribar la banda ampla i la telefonia mòbil a tots els polígons industrials de la comarca, i la telefonia mòbil, la TDT i la banda ampla a gairebé tots els nuclis de població.

Poc a poc anem avançant, i aquest cap de setmana, acompanyat per Francesc Tarragona (Director de Serveis Territorials al Camp de Tarragona del Departament de Governació i Administracions Públiques) i Narcís Romà (tècnic del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació) hem inaugurat dues noves torres de telecomunicacions.

Aprofito l'ocasió per agraïr al company Francesc Tarragona la dedicació i la seva tasca en la comunicació amb els ajuntaments del seu àmbit territorial. Ha estat un element clau per facilitar les actuacions de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació al Camp de Tarragona.

A Passanant i Belltall, amb una inversió de prop de 300.000 euros, hem construït una torre de telecomunicacions que dona servei de TDT a Belltall, Passanant i la Glorieta, i de banda ampla a la Glorieta. La trobada amb l'alcalde i amic Albert Bagué i l'equip de govern, així com amb el Secretari, en Joan, i els veïns, va ser molt agradable.

A Vallclara finalment hem aconseguit el que feia molts anys que no havia estat possible. La nova torre, amb una inversió de gairebé 500.000euros, permetrà servei de TDT, banda ampla i telefonia mòbil de Movistar i Vodafone. L'alcalde Rosendo Roig es va mostrar molt satisfet per la feina feta per la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació. Val a dir que a Vallclara, l'any passat vam inaugurar-hi també un Punt TIC. La reunió amb els veïns ens va permetre evidenciar la importància que l'accés als serveis de telecomunicacions té en poblacions tan petites pel que fa, sobre tot, a la retenció del jovent. Vam tenir ocasió de saludar també a l'amiga, regidora i directora territorial de l'Institut Català de les Dones, Isabel Sales, que a més a més de ser de Vallclara, des de sempre ha defensat la necessitat de construir aquesta torre de telecomunicacions.

Vam aprofitar el matí també per veure en Joan Prats, alcalde de Pontils. Tenim previst construir dues torres de telecomunicacions en aquest municipi. Esperem que els permisos necessaris arribin el més aviat possible. Aquestes torres estan en zona PEIN i l'escomesa elèctrica serà una dificultat que estic segur que superarem en breu. La inversió total prevista és de 750.000 euros, i donarà serveis de telefonia mòbil i banda ampla a Pontils i Vallespinosa.

Seguim treballant doncs per desplegar les infraestructures de telecomunicacions, que, com ens agrada explicar, posen al segle XXI al mapa del món els pobles i ciutats de Catalunya, tal i com fins al segle XX feien les carreteres i camins. En un moment en què l'adherència de la població i de l'activitat econòmica al territori depèn en gran mesura de l'accés als serveis de telecomunicacions.

Perquè treballar en aquest sentit és treballar per una societat més justa, un territori més equilibrat, una economia més pròspera i una Catalunya més lliure!