dijous, 3 de juny del 2010

Optixcat - Jornada de Fibra Òptica als Municipis

Aquest matí he participat a Girona a la inauguració de la 2ona jornada de fibra òptica als municipis organitzada per Optixcat.

Optixcat és una associació empresarial que precisament avui fa 6 mesos que es va constituir a Vilanova i la Geltrú, en concret a Neapolis. La seva vocació és promoure el desplegament de la fibra òptica a Catalunya.

Considero encertada la iniciativa i li dono tot el meu suport, especialment en el moment de crisi econòmica en que ens sentim immersos. Les societat més avançades estan fent apostes desacomplexades en la qualitat del sistema educatiu, la innovació i l'ús intensiu de les noves tecnologies. Tots tres eixos depenen en gran mesura de les infraestructures de telecomunicacions per fer-los possibles. Davant de la passivitat inversora dels operadors de telecomunicacions, les administracions públiques responsables tenim l'obligació de fer propostes per promoure el desplegament de les xarxes de nova generació. El govern té en aquests moments sobre la taula la proposta del Departament de Governació i Administracions Públiques del projecte Xarxa Oberta que pretén acostar la fibra òptica a tots els 947 municipis de Catalunya. Ben aviat podrem adjudicar el projecte i facilitar amb aquest instrument una mica més la recuperació econòmica, social i política del nostre país.

Mentrestant, estic segur que la jornada d'avui a Girona haurà estat un èxit. OPTIXCAT: endavant!