dimarts, 29 de juny del 2010

Jornada DAT 2010

Avui he participat en la inauguració conjuntament amb Esther Mitjans, directora de l'Agència Catalana de Protecció de Dades, de la Jornada DAT 2010.

Agraeixo la invitació i celebro la iniciativa. La protecció de les dades i la seguretat de la informació en l'era de les noves tecnologies és un dels factors més importants per l'èxit final del procés d'integració en la societat de la informació i el coneixement.

Des de la STSI, amb el CESICAT, col·laborarem amb ACPD per tal d'avançar en aquest repte tan important i complexe a la vegada.

Val a dir que també en aquest àmbit la dificultat creix per la vocació de l'Estat de fer normativa intrusiva, com és el cas de l'Esquema Nacional de Seguridad. Entenent que l'esquema és més estatal que no pas nacional, des de Catalunya creiem que està limitant les possibilitats de desenvolupament de les iniciatives catalanes i que el focus amb el que està concebut és equivocat per complicat en la implementació, intensiu en el detall i perquè oblida que la seguretat de les dades és cosa de tots i no només de les grans institucions, empreses i entitats. Val a dir a més, que vulnera competències que estan transferides.

Des de Catalunya treballarem per mantenir l'Esquema Nacional de Seguridad el més allunyat possible per tal de poder seguir desenvolupant les iniciatives pròpies concebudes a casa nostra, que sí que disposen de factors que permetran arribar a tothom i implementar realment mesures eficients i eficaces.

Mentrestant, seguirem treballant...