dijous, 3 de juny del 2010

Adéu, Espanya?

Aquest vespre us animo a veure aquest documental a la televisió nacional de Catalunya, TV3.

Aquest reportatge és un bri d'esperança i d'alegria i la demostració més clara que Esquerra ha guanyat d'una manera definitiva la batalla ideològica.

Parlar a la televisió pública dels arguments i motius d'un Estat Català en horari de màxima audiència, sense complexes, tal i com raja, és la prova més clara que el sobiranisme i la independència com a opció legítima està normalitzada i estesa entre la societat catalana.

És només ja qüestió de temps que el somni de tantes generacions es faci realitat. El procés ja no es pot parar. I és mèrit d'Esquerra que el país i la nació se situïn en una via sobiranista d'alta velocitat. Aquells que s'enmirallen en Euskadi hauran de començar a veure cap on porta un model i cap on porta l'altre.

A Euskadi, el país està dividit entre nacionalistes i no nacionalistes. Fa pocs dies a la televisió nacional basca emetien l'homenatge a Raúl (jugador del Reial Madrid, no pas de la Reial Societat).

A Catalunya, el país està dividit entre dretes i esquerres, i la nostra televisió nacional, aquest vespre emet "Adéu, Espanya?".

Algú s'imagina a CiU governant en solitari ementent aquest reportatge?

La història posarà la gent al seu lloc, i tot i que l'electorat encara es resisteix a reconèixer el mèrit d'Esquerra, la gent d'Esquerra seguirem treballant no pas pels mèrits, sinó per les victòries, les assumeixi qui les assumeixi, per totes i cadascuna de les petites victòries socials, econòmiques i polítiques que ens duran un dia a la proclamació solemne de la República Catalana Independent.

No serà aquesta la victòria final... aquesta arribarà amb la reunificació de la nació catalana. Però mentrestant... ADÉU, ESPANYA?