dimecres, 23 de juny del 2010

L’examen per obtenir el títol de radioaficionat ja es pot fer individualment i per via telemàtica

L’STSI posa en marxa el procediment, previst a la convocatòria d’exàmens per al 2010, que permet a l’examinand fer la prova individual en el lloc i moment pactats prèviament.

La Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI) posa des d’avui a disposició de la ciutadania, al web www.gencat.cat/governacioap/radioaficionats/ el formulari de sol·licitud per fer la prova individual per obtenir el diploma d’operador d’estació d’aficionat a Catalunya. D’aquesta manera es posa en marxa el procediment previst a la convocatòria 2010 d’exàmens per a l’obtenció del títol de radioaficionat de la Generalitat de Catalunya (DOGC núm. 5596 de 26 de març de 2010), que contemplava com a principal novetat respecte de la del 2009 la possibilitat de fer exàmens individuals, a més de les proves col·lectives convocades per als dissabtes 8 de maig i 23 d’octubre de 2010.

La Generalitat de Catalunya fa ús d’una aplicació informàtica basada en programari lliure que permet realitzar l’examen individual per via telemàtica, tal com ja es va fer en la prova pilot que es va dur a terme amb èxit el passat 12 de juny en el marc de la fira de radioaficionats, electrònica i comunicacions Merca-HAM. La prova pilot va consistir en la realització, per part d’un aspirant real, d’un examen per a l’obtenció del títol de radioaficionat per aquest sistema.
Les persones interessades a realitzar la prova individual hauran de sol·licitar-ho a l’STSI, pagar la taxa corresponent i proposar el lloc i la data preferits per a la realització de l’examen. L’STSI és l’encarregada de valorar la sol·licitud, verificar la seva idoneïtat i comunicar la data, hora i lloc de l’examen. Un funcionari o funcionària haurà d’estar present en tot moment durant la realització de la prova, el resultat provisional de la qual es comunicarà a l’aspirant en el moment en què la finalitzi.

La convocatòria 2010 preveu que aquest any les proves individuals es facin en dies laborables i a la seu de l’STSI o bé d’algun dels Serveis Territorials del Departament de Governació i Administracions Públiques, amb l’objectiu de facilitar l’accés a la prova a aquells aspirants que, per motius diversos, no puguin presentar-se a les proves col·lectives, però també obre la possibilitat que, en edicions posteriors, aquesta es pugui realitzar en altres indrets per facilitar l’accés a l’examen, per exemple, a persones amb mobilitat reduïda.