dimecres, 17 de novembre del 2010

El senador que no s’informava

Llegeixo a l’edició de divendres dia 12 del diari La Mañana un article del senador Sr. Ramon Alturo en el qual afirma, només començar, que el Govern de Catalunya suspèn en l’aplicació de polítiques TIC. Resulta evident que, a més de no informar-se, el Sr. Alturo està més amoïnat per dibuixar un escenari catastròfic, amb clares pretensions electoralistes, que per dir la veritat. Entenc que deu ser un problema de no tenir, o no voler, informació.

No sé si faig bé contestant al senador perquè entenc que ell, des de la seva posició privilegiada, té accés a tota la informació que vulgui demanar a la Secretaria de Telecomunicacions que, a les ordres del Conseller de Governació, Sr. Jordi Ausàs, m’honoro de dirigir. Fins ara, per cert, no ha demanat mai res. Ho lamento, i per això contesto.

Si abans de parlar hagués fet el mínim esforç en informar-se, el senador sabria que, només en infraestructures de telecomunicacions, s’han fet més de 700 actuacions a les terres de Lleida i al Pirineu, que suposen, entre d’altres coses, la construcció de 49 noves torres amb serveis com la TDT, la telefonia mòbil i la Banda Ampla, amb una inversió total de gairebé 50 M d’euros.

Si abans de parlar de TIC, el Sr. Aturo hagués llegit el marc legal de les telecomunicacions, sabria que les competències públiques, gràcies a una llei de liberalització especialment generosa amb els operadors, la capacitat de control públic de l’oferta de senyal és molt minsa i, tanmateix, si s’hagués informat, sabria que, malgrat tot, hem estat capaços de cobrir amb banda ampla 539 nuclis de població que no en tenien.

Si informar-se fos una prioritat per al senador, sabria igualment que la totalitat dels polígons industrials de Lleida tenen cobertura de telefonia mòbil i de banda ampla i fins i tot, en 5 d’aquests polígons s’està desplegant fibra òptica d’alta capacitat gràcies al projecte de Polígons Industrials de la nostra Secretaria.

Però, tot seguint l’escrit del Sr. Alturo, veiem que això de la informació, per ell, és més un posat que un hàbit. Només així s’entén que no sàpiga que a l’Alta Ribagorça s’estan construint torres de telecomunicacions i desplegant-se equips de banda ampla i TDT per valor de gairebé 2 M€, una d’elles, ves per on, a la presa de Cavallers, al Parc Nacional d’Aigüestortes.

En fi, que, si el senador s’hagués informat abans, sabria que, si alguna instrucció ha dirigit la tasca de la Secretaria de Telecomunicacions, si hi ha hagut un principi inspirador present en tota la nostra tasca ha estat, justament, el de l’equilibri territorial.

I això no ha estat gratuït. Som gent del territori, tots nosaltres, i de bon començament hem sabut les mancances que tenien els sectors que s’esmenten a l’article del Sr. Alturo. Sabíem dels problemes del turisme rural, de l’hostaleria, de les estacions d’esquí i de l’empresa de muntanya. I ho sabíem perquè, com que ens varem informar, teníem coneixement que no s’hi havia fet mai res durant els governs de CIU. Per això ens varem esmerçar especialment en el Projecte de Banda Ampla Rural o en la construcció de noves torres o en posar internet als refugis de muntanya, precisament, els del Parc Nacional, o en aconseguir connectivitat per a tantes i tantes empreses del món rural, fins i tot amb solucions via satèl•lit que permeten l’accés a internet i a la TDT als llocs més aïllats de la geografia catalana, per dificultats orogràfiques que hi hagi.

Senador, si no vol que nosaltres l’informem, pregunti a ajuntaments i Consells Comarcals, pregunti als empresaris TIC, pregunti a tants pobles com hem instal•lat telecentres per a formació i difusió de les TIC, pregunti quans pobles de l’Alt Pirineu veuen, alguns per primer cop, l’oferta televisiva completa. Pregunti i constatarà, abans de res, que de l’expressió TIC, de la lletra del mig, que vol dir : “Informació”, vostè flaqueja. Només calia preguntar.

4 comentaris:

UnAmic ha dit...

Bosch! quina patacada us feu fotut! ara que se t'ha acabat el xollo, de quina mamella xuclaras ara, eh mamon?

Anònim ha dit...

A ver si hablamos. Si tienes email público, ponlo por acá y contacto en privado. Saludos Jordi!

Jordi Bosch i Garcia ha dit...

Si vols contactar amb mi em pots trobar al linkedin. Salutacions!
Jordi

Jordi Bosch i Garcia ha dit...

UnAmic!
No tens cap més argument que t'has de protegir darrera l'anonimat...? Hauries de saber que a la xarxa tot deixa rastre...
Jordi