dijous, 12 de novembre del 2009

Davant la crisi... formació!

Des de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació hem posat en marxa el Pla De Formació i Certificació, un programa de formació adreçat a l’obtenció de certificacions professionals en l’àmbit de les TIC. L’objectiu d’aquest programa és millorar la qualificació i competències dels professionals TIC així com fer créixer el número de professionals catalans que disposen d’alguna de les certificacions en gestió de les TIC més reconegudes internacionalment, aconseguint així augmentar la qualitat i competitivitat dels professionals i de les empreses
TIC catalanes.

En la primera convocatòria, que compta amb la participació de 50 professionals de 18 pimes catalanes del sector TIC, es desenvoluparan cinc cursos centrats en la formació i certificació de gestió de projectes TIC (Project Management Professional, PMP), gestió de serveis TIC (Information Technology Infrastructure Library: ITIL Foundations i ITIL Service Manager) i gestió de seguretat TIC (Certified Information Security Manager, CISM).

Gràcies a aquesta iniciativa, les empreses participants han pogut accedir a descomptes superiors al 50% respecte dels preus de mercat. Addicionalment, 15 empreses han optat per subvencions de la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo, la qual cosa els ha permès arribar a estalvis d’entre el 70% i 80%. Aquest és un aspecte a destacar, ja que un dels punts febles
detectats en el sector és el baix nivell d’aprofitament de les subvencions a la formació.

El pla de formació i certificació forma part del conjunt d’actuacions del pla TIC.cat, una iniciativa conjunta del Departament de Governació i Administracions Públiques i del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa per millorar la competitivitat de les empreses catalanes del sector de les tecnologies de la informació i la comunicació.

La competitivitat de les nostres empreses passa per les noves tecnologies i per tant és primordial disposar d'un sector TIC al nostre país altament qualificat i capaç d'oferir els millors serveis, amb la millor qualitat i a un preu raonable. És en aquest sentit que aquesta iniciativa té una especial importància.

Espero que amb actuacions com aquestes ajudem també les pimes tic catalanes a estar més ben posicionades davant la propera homologació de serveis tic de la Generalitat de Catalunya.