dimarts, 18 de maig del 2010

Premi al Catalunya Connecta

Ahir, en motiu del Dia Mundial d'Internet, l'associació d'instal·ladors FECEMINTE va tenir la generositat de premiar el projecte Catalunya Connecta liderat per la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació STSI) i executat pel Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI).

Voldria agraïr al jurat i a FECEMINTE la seva sensibilitat vers aquest projecte, així com a tots els professionals de l'Administració i de les empreses catalanes que ens han ajudat en la seva implementació.

Aquest projecte, que neixia amb la vocació de garantir l'accés universal a tots els nuclis de població de Catalunya i als polígons industrials dels serveis de TDT, banda ampla i telefonia mòbil, encara no ha acabat, però implicarà a finals d'any l'inversió de més de 150 milions d'euros, l'execució de més de 2500 actuacions arreu del territori (entre elles la construcció de 185 torres noves de telecomunicacions) i per aquells llocs on el servei no hagi arribat per tecnologia terrestre, posarà a disposició de la gent solucions satel·litals per l'accés a la banda ampla i la TDT.

Tot un repte assolit amb bona nota per part de l'equip del departament de Governació i Administracions Públiques amb una clara vocació de cohesió social i equilibri territorial.

En qualsevol cas, us podeu fer una idea del que aquest projecte ha significat si llegiu el diari SEGRE d'avui, on podreu veure una notícia que diu "Castell de Mur proveirà d'electricitat el Meüll per facilitar-ne la repoblació" i el subtítol "un poble amb connexió a internet, TDT i cobertura de mòbils, però sense llum".

El diari no ho diu, tampoc ho esperava, que aquests serveis estan disponibles gràcies al pla Catalunya Connecta. Com tampoc va ser notícia en el seu moment que aquests serveis arribessin al Meüll... de tota manera, avui, disposem d'un segon premi, ni que sigui tangencial, amb la publicació d'aquesta notícia.

Un premi que no ens dóna ningú, i que tampoc ens reconeix ningú, tret de nosaltres mateixos.
Això ens ajuda a entendre què fem al Govern: treballar per una Catalunya millor, per una Catalunya independent (ni que sigui de les espelmes).